MEDIA

Lyckad invigning av Nanexas nya pilotanläggning i Uppsala

10 juni, 2022
- Pressmeddelande

Den 9 juni invigdes Nanexas nya satsning i Uppsala Business Park – en pilotanläggning på 900 kvadratmeter som inhyser kontor, R&D-labb samt produktionsanläggning.

Den nya anläggningen ger stora möjligheter för Nanexa. Två produktionslinor, nyutvecklad utrustning från Applied Materials och möjlighet att producera i renrum vilket öppnar upp för uppskalning av processen, samt att hantera alla typer av läkemedelssubstanser, inklusive biologiska. Anläggningen möjliggör att ta läkemedel baserade på drug delivery-systemet PharmaShell® hela vägen till marknaden.

På invigningen var hela Nanexas team på plats samt representanter från bland annat Applied Materials, Näringsdepartementet och Corem Group.

”Vi är mycket glada över att nu ha en ”state of the art” anläggning för produktion av parenterala produkter och till det R&D-labb och kontor. Det kommer göra stor skillnad för oss i framdriften av våra egna projekt samt för våra partnerprojekt. Anläggningen möjliggör också att stärka vårt viktiga samarbete med Applied Materials. Vi är helt enkelt mycket bra rustade för den fortsatta utvecklingen av bolaget” säger David Westberg, vd för Nanexa.