MEDIA

Tar hem order från ny amerikansk kund

4 november, 2015
- Pressmeddelande

Ordern avser ytbeläggning på sensorer som används för detektion av radioaktiva ädelgasisotoper. Sensorernas uppgift är att upptäcka om det skett underjordiska kärnvapensprängningar och Nanexas gasbarriär ökar sensorernas prestanda och tillförlitlighet.

Det är ytterligare en amerikansk kund som beställt denna gång vilket gör att Nanexa utökar sin kundbas för denna beläggningsteknik. Kunden är Pacific Northwest National Laboratory i USA och ordervärdet 240 000 kronor. Nanexa bedömer att kunden är återkommande med god potential. Ytbeläggningarna är i grunden utförda med samma teknik som Nanexa använder för drug delivery-systemet PharmaShell. Ordern bevisar än en gång att Nanexas know-how och kompetens inom beläggningstekniken ALD (Atomic Layer Deposition) är i världsklass.

För mer information kontakta:

David Westberg – VD, Nanexa AB (publ) 
Telefon: 0709 -42 83 03
E-post: david.westberg@nanexa.se

www.nanexa.se

Om Nanexa AB (publ)

Nanexa AB är ett högteknologiskt forskningsföretag som utvecklar och marknadsför produkter inom nanoteknologi. Bolagets fokus ligger på PharmaShell® som är ett nytt och banbrytande drug delivery-system som bedöms ha en stor potential inom ett flertal områden. Inom ramen för PharmaShell® har Nanexa samarbetsavtal med bland andra AstraZeneca och Karolinska Institutet.