Uppsala 2018-06-11

 

Ytterligare kommersiella kontakter tagna på 2018 BIO International Convention i Boston

Nanexa deltog förra veckan (4-7 juni) i 2018 BIO International Convention i Boston. Ett globalt möte med fokus på att bygga kontakter mellan företag inom läkemedelsbranschen och att presentera nyheter inom densamma. Nanexa fick möjlighet att träffa ett större antal företag, både stora globala läkemedelsföretag och mindre nischföretag, för att presentera PharmaShell®-teknologin och de djurstudieresultat vi nyligen tagit fram.

För vissa av företagen var det första gången de fick PharmaShell®presenterat för sig. För andra var det uppföljning från tidigare möten där de redan visat ett intresse för teknologin. Denna konferens är en i ledet av flera internationella konferenser. Nästa möjlighet att presentera PharmaShell®blir den 22-24 juli i New York på en vetenskaplig konferens (Controlled Release Society Annual Meeting and Exposition) där vi också har en schemalagd presentation av PharmaShell®.

 

Nanexas VD David Westberg kommenterar:

”Vi hade ett hektiskt program i Boston med många intressanta möten och jag kan återigen konstatera att det finns ett genuint intresse för vår drug delivery-plattform PharmaShell®. Nu gäller det att följa upp de initiativ som togs på konferensen med mer konkreta diskussioner om framtida möjligheter till samarbeten.”

 

För mer information kontakta:

David Westberg – VD, Nanexa AB (publ)
Telefon: 0709 – 42 83 03
E-post: david.westberg@nanexa.se
www.nanexa.com

 

Om Nanexa AB (publ)

Nanexa AB är ett nanoteknologiskt drug delivery-företag som fokuserar verksamheten på utvecklingen av PharmaShell®som är ett nytt och banbrytande drug delivery-system som bedöms ha en stor potential inom ett flertal indikationsområden. Inom ramen för PharmaShell®har Nanexa samarbetsavtal med bland andra AstraZeneca.