Analytisk kemist till läkemedelsföretag i tillväxt

Tycker du om att jobba med utmaningar inom analytisk kemi? Vill du ha en nyckelroll i ett mindre företag och vara med när det växer? Läs mer om Nanexa och tjänsten som analytisk kemist.

Nanexa har sedan flera år arbetat med en unik plattform, PharmaShell, för drug delivery. Som analytisk kemist kommer du att ta fram och sätta upp helt nya metoder för provupparbetning och analys av olika substanser. Du blir ansvarig för den analytiska kemin i allt från planering och laborativt genomförande, samt inköp av instrument och tjänster, metodutveckling, utvärdering och rapportering. Du blir också en del av ledningsgruppen och deltar i övergripande diskussioner och planering av utvecklingsarbetet.

Viktiga frågeställningar involverar frisättningsanalys, haltbestämning och impurity-analys. För dessa frågeställningar krävs en bred uppsättning av allmänkemiska kunskaper för provupparbetning och analystekniker t ex HPLC.

Tjänsten är en tillsvidare anställning hos Nanexa med start efter överenskommelse.

 

Kvalifikationer

– Akademisk examen inom analytisk kemi eller motsvarande. Doktorsexamen är meriterande.
– Arbetslivserfarenhet av utveckling av kemiska analysmetoder.
– Mycket goda kunskaper inom HPLC för olika ändamål
– Arbetslivserfarenhet av analytisk kemi och allmänkemiska metoder för provupparbetning.
– Flerårig arbetslivserfarenhet från forskning, utveckling eller arbete med hög grad av självständig problemlösning.
– Goda kunskaper om läkemedel och läkemedelsutveckling. Erfarenhet av att arbeta enligt GLP är meriterande.

Du kommer att ha ansvar för området analytisk kemi i ett utvecklingsföretag. Vi tror därför att du är självständig, problemlösande, drivande, flexibel och målfokuserad.

Är det här du? Välkommen med din ansökan!

 

Ansökan och mer information

I denna rekrytering samarbetar Nanexa med Dustgoat, rekryteringskonsult Anna Rennermalm. Dustgoat är specialiserat på att hitta och utvärdera chefer och specialister inom läkemedel, medicinteknik, bioteknik, kemi, livsmedel och miljö. www.dustgoat.se.

Intervjuer och urval kan komma att ske löpande. För mer information ring Anna Rennermalm, 070-794 20 05. Maila ansökan, skriv ”Nanexa” i ämnesraden, till apply@dustgoat.se senast 2016-12-09.

 

Om Nanexa

Nanexa är ett drug delivery-företag med en egenutvecklad unik nanotech-baserad drug delivery-plattform, PharmaShell. Nanexa bedriver utveckling av plattformen i preklinisk fas med egna studier in-vitro och in-vivo samt i samarbete med partnerföretag som t ex AstraZeneca. PharmaShell från Nanexa ger möjlighet att skräddarsy releaseprofilen hos läkemedel samt ger möjlighet för så kallad målstyrd drug delivery. Nanexa arbetar brett med möjligheter inom såväl intravenös, subkutan, pulmonell och oral administrering av läkemedel.

Nanexa har påbörjat marknadsföring av PharmaShell och har redan samarbete med AstraZeneca. Nanexa vänder sig till en stor och växande marknad som visar stort intresse för nanobaserade drug delivery-system. Affärsmodellen är att licensiera teknologin till de stora läkemedelsbolagen redan i preklinisk fas, och genom detta kommer samarbeten och licensavtal med partners bli en väsentlig del av företagets verksamhet framöver.